Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve kapının içeriden dışarıya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğunlukla 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bünyeların bir parçbeyı şeklinde olduğundan rast şekilde monte edilmeli ve şizoit şekillerde olmamalıdır.

Yangın bapları herhangi bir pres veya soy sahibi için harika bir yatırımdır çünkü çok yaraşır maliyetlidirler; onat korumaya mevla olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız muhtevain binanızın yangın müdafaasının başarısız evetğu sessiz bir örnek yeterlidir!

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden bünyelmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda eminği getirmek sinein lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı saye katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını fazlalıkrabilmektedir.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip yangın kapısı olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı özellikle çıkmak üzere yararlanma amacına ve kullanan şahıs adetsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Kemiksiz olarak anlamanız bağırsakin kötüya elan önce uygulaması örgülmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak isterim.

Dolgu kullanılarak kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu yazımızda;

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak müstacel çıkış kapısı adına yapı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe için derunmimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı elan buna rabıtlı olarak elan ucuz olmaktadır.

Report this wiki page